Translate

2015. július 28., kedd

Csajok Véleménye Az AnálrólCsajok véleménye az análról


Az anális szex mindig is megosztotta a társadalmat, a férfiak legtöbbször azért vágynak rá, mert tiltott gyümölcsnek érzik, a nők egy része viszont oda van érte, más része a világ minden kincséért ki nem próbálná, vagy ha már megtette, ismétlésre nem szeretne sort keríteni. 
Az alábbiakban 8 nő véleményét olvashatjuk arról, mi benne a jó, vagy éppen mi nem.
Madeline szerint anális szex során a férfi hímvesszője mélyebbre tud hatolni, mint a hüvelyben, ami egészen euforikus érzés, ugyanakkor saját tapasztalata szerint az orgazmusig nem jut el gyorsabban, mint a hagyományos szeretkezések során. 
Anna korábban attól tartott, hogy fájdalmas lesz ez a fajta együttlét, de azt tapasztalta, hogy inkább csak kényelmetlen, a lényeg az, hogy az ember engedje el magát közben, ne legyen feszült. Ő maga leginkább akkor élvezi, ha egy kicsit spicces állapotban van, ami az ellazulásban is segíteni szokott, de legtöbbször csak a párja kedvéért megy bele.
Jo szintén nem tartozik az anális szexet kedvelők táborába, nem azért, mert rossz lenne, csak egyszerűen kényelmetlennek tartja, és semmi szórakoztatót nem talál benne.

www.szurjaazoldalad.blogspot.hu
Forrás: Thinkstock
Nina ellenben korábban kifejezetten rajongott az anális szexért, szerinte ha jól csinálják, élvezetesebb a hüvelyi szexnél is, egyszer azonban egy nagy veszekedés után, dühből szeretkezett vele análisan a barátja, ami viszont nagyon fájdalmas volt, sőt, miután a fiú kihúzta a péniszét, olyan érzése volt, mintha az összes bele kijött volna, és ráadásul a hasmenés is azonnal rátört.
Clara egyszer próbálta életében, mivel a srác, akivel randizott, rábeszélte, de nagyon fájdalmas volt, így végül nem jött össze a szex
Úgy gondolja, talán egy figyelmesebb partnerrel menne, de igazából nem hiányzik az életéből ez a fajta együttlét.
Mollena első szexuális élménye ellenben rögtön az anális szex volt, mivel a párja katolikusként nem akart a házasság előtt szexelni, de úgy gondolta, az anális szexre nem vonatkozik a tiltás. 
Az együttlét kellemesre sikeredett, a fiú sok síkosítót használt, Mollena pedig úgy érezte közben, mintha az egész teste egy erogén zóna lenne, így azóta is élvezi ezt a fajta szexet.
Tess szerint az anális szex titka az, hogy olyan párod legyen, akiben abszolút megbízol. Emellett sok síkosítóra van szükség, a behatolás előtt pedig ujjal vagy valamilyen eszközzel ki kell tágítania nyílást
Mindent lassan, türelmesen kell csinálni, és persze mindkét félnek ugyanúgy kell akarnia, mert csak így lesz csodás élmény számukra. 
Margaret is hasonló véleményen van, de mindehhez még hozzáteszi, az is nagyon fontos, hogy megfelelő szögben hatoljon be a hímvessző, mert csak akkor nem lesz fájdalmas. 
Ő maga erősebb orgazmust él át anális szex során, ám nem az ánuszban, hanem a klitoriszban és a vaginában.Szívbetegségek

10 kockázati tényező, mely szívbetegséghez vezethet

Fotó: Bigstock Azt, hogy a magas vérnyomás emeli a szívbetegségek kockázatát, talán mindenki tudja. De ezen kívül még számos rizikótényező van, melyekkel nagyon fontos tisztában lennünk! Íme néhány közülük!

Nem

A férfiaknak közel 2-3x nagyobb esélyük van a szívinfarktusra a nőkhöz képest, a halálos kimenetelű események száma is ötszörös. Az első szívinfarktuson áteső emberek között a férfiak átlagban fiatalabbak, mint a nők.

Menopauza után

Jóllehet a nők kockázata kisebb a szívinfarktusra, mint a férfiaké, a nők kisebb kockázata menopauza után 3-4x-re emelkedik.

Szívbetegség a családban

Ha a közeli rokonságban volt szívbetegség, szívinfarktus, különösen 65 év alatt, nagyobb kockázatot jelent az egyén számára a koronáriabetegséget illetően. Ez nem csak önálló kockázati tényező, hanem bizonyítottan erősítő hatású más kockázati tényezőkre nézve.
Fotó: Bigstock
Tehát azoknak, akinél a szülők, nagyszülők nagybácsik, nagynénik esetében előfordult szívinfarktus korai életkorban, jobban oda kell figyelniük az elhízás, cukorbetegség elkerülésére, a vérzsírháztartás egyensúlyára és arra, hogy lehetőleg ne dohányozzanak.

BMI

A túlsúly és a szív-érrendszeri betegségek kapcsolata közismert, ráadásul a túlsúlyhoz vezető életmódi tényezők legtöbbje a szív-érrendszeri betegségek kockázati tényezője is. A tápláltsági állapot általánosan elfogadott mutatója a testtömeg index (BMI: body mass index), ami a testsúly (testtömeg) és a méterben kifejezett testmagasság négyzetének hányadosa.
18,5 alatti BMI soványságot, 18,5 és 25 közötti BMI normál testsúlyt, 25 és 30 közötti túlsúlyt, a 30 és 40 közötti elhízást, a 40 feletti BMI pedig kóros elhízást jelent. A túlsúly többletterhet ró a szervezet működésére, növeli az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a kedvezőtlen vérzsírarány kialakulását, amelyek mindegyike önálló kardiovaszkuláris kockázati tényező. 

A normál testsúly megőrzése nem csak a szívbetegség megelőzése szempontjából fontos, hanem más betegségek, mint például a vastagbélrák, vesebetegség, az emlő- és méhrák kockázatát is csökkenti.

Haskörfogat

A testsúly növekedésével a szívbetegségek kockázata is növekszik. Különösen veszélyes az ún. „alma-típusú” elhízás, ahol a hasi zsírszövet aránya nagyobb. Erre legjobb mérési lehetőség a haskörfogat rögzítése. Nőknél magasságtól függetlenül 80 cm alatti haskörfogat nem jelent kockázatot, míg a 88 cm feletti érték jelentős szív- és érrendszeri kockázattal jár. Férfiaknál ugyan ezen értékek 94 és 102 cm, szintén magasságtól és testsúlytól függetlenül.

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás azt jelenti, hogy az ereken belül nagyobb nyomás uralkodik. Ilyenkor a szívnek értelemszerűen nagyobb munkát kell végeznie, hogy a keringést fenntartsa. Az ereken belüli nagyobb nyomás pedig szinte belepréseli az erek falába a vérben található zsírokat.
Fotó: Bigstock
Nagyobb nyomás esetén az erek belső felületének sérülékenysége is nagyobb. Mindezen tényezők az érelmeszesedés és koszorúér-betegség kockázatának fokozódásával járnak. A cukorbetegség, koszorúér-, agyér- és perifériás érbetegség, krónikus veseelégtelenség és a metabolikus szindróma esetén az elérendő célérték 130/80 Hgmm.
A magas vérnyomás összefügg az emelkedett stroke- és vesekárosodás-kockázattal is. Bizonyos esetben lehetséges a vérnyomást diétával, rendszeres testmozgással, stresszcsökkentő módszerekkel kordában tartani, más esetben szükséges a gyógyszeres terápiás támogatás.

Összes koleszterin

Az összes koleszterinen belül két fontos frakciót kell megemlítenünk. A „jó” koleszterint, az ún. HDL (high density lipoprotein), és a „rossz” koleszterint az ún. LDL (low density lipoprotein).
Az abszolút értékek mellett figyelembe kell venni a HDL/összes koleszterin arányt, ami 1:4 alatti érték esetén fokozott kockázatot jelöl, határértékű vagy emelkedett összes koleszterinszint esetén. A diéta, mozgás, normál testsúly megtartása, illetve a dohányzás kerülése, segít a koleszterinszint normalizálásában. Ha csupán életmóddal nem lehet az ideális értékeket elérni, hatékony gyógyszerek állnak rendelkezésre a koleszterinszint csökkentésére.

HDL-koleszterin

A HDL-koleszterin segít eltűntetni a keringő koleszterint a vérből, illetve a szövetekből, így megakadályozza az érfalban történő lerakódását. Az alacsony HDL-koleszterinszint tehát csökkenti a szervezet védekező képességét a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen.

LDL-koleszterin

Az LDL elősegíti a koleszterin erek falába történő lerakódását, amely később érelmeszesedéshez vezet. Ezáltal a magas LDL-koleszterinszint növeli a szívbetegség kockázatát.

Triglicerid

A magas trigliceridszint növeli a szív- és érrendszeri betegség kockázatot, de nem lineárisan, mint az LDL-koleszterin.
Fotó: Bigstock
Ez azt jelenti, hogy 2,25 mmol/l felett a kockázat fokozatosan nő, de 9 mmol/l felett a kockázat ismét csökkenni kezd, bár végig nagyobb marad, mint a normális 1,7 mmol/l alatti érték esetében. Különösen fokozott a kockázat azoknál, akiknél úgynevezett lipid triász vagy aterogén dyslipidémia van jelen, azaz magas LDL-koleszterin-, alacsony HDL-koleszterin-, magas trigliceridszint szerepel. Ezeknél a személyeknél közel 2x nagyobb a koronáriaesemények száma, mintha csak önmagában az LDL-koleszerin szintje lenne emelkedett.

Szerző: Dr. Magony Mónika Lektor: Dr. Tahy Ádám

Szóval, nem kamu amik itt le vannak írva.